Alergie

Príčiny vzniku alergie

Existuje dedičná pripravenosť reagovať alergicky, ktorá však k vzniku alergie nestačí. Väčšinou tomu predchádza poškodenie sliznice čreva nejakou infekciou – bakteriálnou, parazitárnou alebo plesňovou. Ak sa na poškodenú časť čreva niečo uchytí, čo črevo podráždi, napríklad bežne používaná potravina alebo pele z ovzdušia, imunitný systém látku vníma ako patogén a spustí imunitnú reakciu. Táto reakcia sa zapíše do nášho informačného systému a kedykoľvek inokedy sa s touto látkou stretneme, vždy sa spustí alergická reakcia.

Alergiu nemožno podceňovať, lebo poškodzuje organizmus. Nejde len o „kýchanie“ či „svrbenie“, je to signál, že v tele môže byť stále veľmi mierny zápal. Tým pádom môže reagovať zhoršením zápalu, je zaťažovaný a poškodzovaný dôsledkami. Neliečený alergik teda môže byť častejšie chorý a ani nevie prečo, jedná sa o nerozpoznanú alergiu.

Chronické formy alergií

Nejde len o akutnú reakciu na určitý alergén, ale aj o alergii na látky s ktorými denne prichádzame do styku s jedlom alebo kontaktom. Vyskytujú sa veľmi často u dedične zaťažených jedincov (nielen u nich) obvykle už v detstve, a to hlavne základnými potravinami, ktoré nazývame centrálne alergény. Medzi ne patria: mlieko, laktóza, pšenica, lepok, bravčové mäso, vajíčka. Na centrálne alergény sa môžu nabaliť ďalšie vrátane peľových alergií. Alergény sa môžu vyskytnúť aj na patogény v tele prítomné ako je kvasinka Candida Albicans, pleseň Aspergillus alebo ortuť v súvislosti s amalgánovými zubnými výplňami.

Biofyzikálna terapia alergií pomocou biorezonancie

Na základe dlhoročných zkúseností mnohých terapeutov z 54 zemí sveta bol vyvinutý postup, ktorý je v riešení alergií veľmi úspešný. Úspešnosť spočíva v niekoľkých faktoroch a tou je dedičnosť a dĺžka ochorenia. Čím skôr sa s terapiou na alergie začne, tím je úspešnejšia. Cieľom celostnej terapie je vždy zníženie alergickej pohotovosti organizmu a zvýšenie odolnosti voči jednotlivým alergénom. Výsledok štúdie si môžete prečítať tu: https://www.bicom-optima.cz/ucinnost/. Pomocou biorezonancie je možné alergiu na potraviny diagnostikovať a následne odstrániť. Tým sa zbavíte nepríjemných príznakov, ktoré komplikujú Váš život. Potrebných je viac sedení, ktorých počet vždy závisí na konkrétnom prípade.

Možnosti testovania:

  • potravinové alergény
  • peľové alergény
  • zvieracie alergény
  • uštipnutia hmyzom
  • napadnutie vírusmi, baktériami, pliesňami a inými parazitmy
  • ostatné: alergia na prach, chlad, slnko, teplo…

Pokiaľ poznáte príčinu svojej alergie a jej zdroj, môžete ju priniesť na terapiu /napr. domáci prach/. Po testovaní, nasleduje ihneď aj terapia.